Previne cariile dentare
printr-un periaj corect și
vizite regulate la dentist!

Păstrează-ți zâmbetul sănătos

Profilaxia dentară este cea mai simplă și cea mai ieftină metodă de tratament stomatologic. Sub numele de profilaxie dentară sunt reunite toate metodele de prevenire a îmbolnăvirii țesuturilor dentare. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate și costisitoare.

Principalele afecțiuni dentare, caria și boala parodontală sunt sărace în simptome în stadiile incipiente. Este mai ușor sa previi decât să tratezi. Pacientul nu poate observa singur, în timp util, dacă apare îmbolnavirea dentară sau care este gravitatea afecțiunii sale.

De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul stomatolog, pentru a putea surprinde și trata din timp diversele afecțiuni dentare și pentru a preveni apariția altora.

Servicii de profilaxie dentară

  • Control periodic - recomandăm să se facă de 2 ori pe an pentru adulți și de 3-4 ori pe an pentru copii
  • Detartarjul cu ultrasunete - de cel putin două ori pe an
  • Air flow și periajul profesional - o dată la 6 luni
  • Fluorizările - previn apariția cariilor dentrare, mineralizează leziunile incipiente esențial pentru dinții copiilor și pentru purtătorii de aparate ortodontice fixe
  • Sigilări ale șanțurilor și fosetelor - acestea impiedică formarea cariilor; indicat copiilor pe dinți proaspăt erupți, dar și adulților pe dinți cu morfologie accentuată sau în locuri greu accesibile curățirii pentru prevenirea apariției cariilor
  • Îndrumări privind igiena dentară, metodele de periaj eficiente precum și modul de utilizare al mijloacelor auxiliare de igienizare (ață dentară, periuțele interdentare, apă de gură)

Pentru ca orice lucrare dentară să aibă o durată de viață cât mai mare, un rol important îl are igiena bucală corectă, minuțioasă şi permanentă. La fel ca şi pe dinții naturali, pe lucrările dentare (coroane, punți, fațete, proteze) se acumulează placă bacteriană (resturi de alimente colonizate de microbi). Este obligatoriu periajul tuturor dinților dimineața și seara şi după fiecare masă când este posibil.

Seara la nivelul spațiilor interdentare se folosește, în completarea periuței de dinți, ața dentară sau periuțele interdentare, când papila gingivală e retrasă. La nivelul corpului de punte (dintele suspendat deasupra gingiei unde a fost extras dintele natural) trebuie folosite periuțele interdentare sau superfloss-ul (o ață dentară specială).

Apariția sângerării la periaj indică o inflamație a gingiilor, cauzată de prezența plăcii bacteriene. Este un fenomen normal dacă ati neglijat igiena dentară o perioadă şi s-a acumulat depunere pe dinți. Această sângerare va dispărea cu o igienă riguroasă.

Nu uitați de igienizarea profesională (detartraj, periaj, airflow bicarbonat). Aceasta se recomanda odată la 6 luni, dar poate fi nevoie şi mai des, în funcție de starea gingiilor dvs şi eficiența personală a periajului propriu.