Dinţii aliniaţi corect ajută la minimizarea
solicitărilor excesive aplicate asupra oaselor, rădăcinilor, ţesuturilor parodontale şi articulaţiilor temporomandibulare.

 

Succesul tratamentului ortodontic depinde și de îngrijirea aparatului și a cavității bucale

Toate tratamentele dentare trebuie realizate înainte de începerea terapiei ortodontice. În timpul desfăşurării tratamentului ortodontic trebuie menţinută o foarte bună igienă orală. Aparatele ortodontice fac să fie mai dificilă menţinerea igienei orale, dar şi mult mai importantă. Dificultatea cea mai mare este curăţarea zonelor dintre bracket-uri şi a celor dintre bracket-uri şi gingie, pentru fiecare dinte.

Igiena orală în timpul purtării aparatului trebuie să fie impecabilă. Cu cât igiena este mai bună, cu atât tratamentul este mai rapid, durerile mai mici și nu apar carii și inflamații ale gingiei. Aparatul presupune o atenție în plus pentru că favorizează prin elementele sale retenția alimentelor. În cazul unei igiene deficitare apar pete albe pe dinți, care sunt zone de demineralizare a smalțului, carii, gingivite.

Dacă ortodontul indică purtarea elasticelor trebuie atenție la direcția indicată și trebuie respectat timpul de purtare.

Nu trebuie pierdută nici o sedință de activare.

În cazul în care nu puteți ajunge anunțați doctorul cu cel puțin o zi înainte.

Cum îmi îngrijesc aparatul?

Cât durează un tratament ortodontic?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei, de vârsta pacientului şi de nivelul de cooperare și poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. Majoritatea pacienților sunt tratați pe parcursul a 2 ani. În acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare 4-6 saptamani. După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unui aparat de retenție, pentru a ajuta la păstrarea noii poziții a dinților.

Formular de de informare privind tratamentul ortodontic