Caz ortodontic

Coroane ceramice pe suport de zirconiu
februarie 7, 2022
Caz ortodontic
iulie 8, 2022
Caz ortodontic
iulie 8, 2022
Coroane ceramice pe suport de zirconiu
februarie 7, 2022

Caz ortodontic

Pacienta a dorit extrem de mult un zâmbet frumos, cu dinții aliniați corect. Evaluarea inițială a dezvăluit o serie de probleme dentare, cu răsunet atât estetic, cât și funcțional. Aceste dificultăți au inclus un maxilar ingust și îngesuit, care au condus la ocluzie încrucișată și ocluzie cap la cap frontală. În plus, unii dinți erau într-un angranaj invers, iar incisivii superiori erau insuficient vizibili atât în timpul vorbirii, cât și în timpul zâmbetului. Pe lângă aceste aspecte, prezența unor spații edentate și migrarea și înclinarea dinților în apropierea acestor zone adăugau la complexitatea cazului.

Situația inițială

Etapa de tratament

Am colaborat strâns cu pacienta pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat, care să abordeze toate aceste probleme în mod comprehensiv. Procedura a început cu corectarea maxilarului ingust și crearea spațiului necesar pentru alinierea corectă a dinților.

Tratamentul inițial a fost ortodontic cu aparat fix cu bracheturi metalice, aproximativ 2 ani, câteva luni nu s-a realizat activarea aparatului datorită restricțiilor din pandemie. La final s-a rezlizat un implant pentru înlocuirea premolarului drept superior. Urmează și un implant în zona molatului inferior stânga.

Situația finală

Folosind aparatul ortodontic fix, s-a reușit alinierea dinților într-o poziție optimă, astfel încât să se obțină o ocluzie corespunzătoare. Ne-am asigurat astfel ca dinții să se potrivească perfect în timpul mișcărilor masticatorii și în timpul zâmbetului.

Pacienta a obținut nu doar un zâmbet frumos și aliniat, dar și o funcționalitate corectă a dinților și o ocluzie optimă. Acest caz ilustrează modul în care colaborarea strânsă între pacient și profesioniștii din domeniul stomatologiei poate duce la rezultate excepționale, transformând nu doar aspectul fizic al unui zâmbet, ci și calitatea vieții pacientului în ansamblu.