Implante și coroane dentare ceramice

Canin inclus
august 9, 2021
Coroane ceramice pe suport de zirconiu
februarie 7, 2022
Coroane ceramice pe suport de zirconiu
februarie 7, 2022
Canin inclus
august 9, 2021

Implante și coroane dentare ceramice

  Refacerea completă a danturii

  Pierderea dinților poate avea consecințe semnificative asupra sănătății orale și a calității vieții în general. Odată ce dinții lipsesc, funcționalitatea masticației este compromisă, iar presiunea asupra dinților rămași crește semnificativ. Aceasta nu doar că poate duce la suprasolicitare și uzură excesivă a acestor dinți, dar poate crea și dezechilibre în sistemul masticator. Dacă în ecuație mai adăugăm și bruxismul, obiceiul de a scrâșni dinții în mod involuntar în timpul nopții sau chiar în timpul zilei, situația se poate înrăutăți rapid. Forțele excesive exercitate asupra dinților în timpul bruxismului pot accelera procesul de uzură, ducând la o deteriorare a dentiției. Un caz concret a ilustrat perfect aceste complicații.

  Situația inițială

  Pacientul prezenta o serie de dinți lipsă, iar cei rămași erau expuși la o presiune excesivă din cauza absenței celorlalți din jur. Bruxismul a adăugat o altă dimensiune problemelor, accelerând uzura și ducând la fracturi dentare. Pentru a restabili sănătatea orală și a restabili funcționalitatea, s-a decis o intervenție pe toată arcada.

  Procedura a implicat adăugarea de implanturi dentare în zonele lipsă, pentru a înlocui dinții pierduți. Aceste implanturi au oferit o bază solidă pentru coroanele dentare ceramice, care au fost personalizate pentru a se potrivi perfect cu alinierea și culoarea dinților naturali. Acest plan de tratament cuprinzător nu doar că a restabilit capacitatea pacientului de a mesteca în mod eficient, dar a corectat și problemele estetice, oferindu-i un zâmbet luminos și natural.

  Situația finală

  În concluzie, acest caz subliniază importanța abordării globale în tratarea problemelor dentare complexe. Prin combinarea implanturilor dentare și a coroanelor ceramice, echipa medicală a reușit să refacă funcționalitatea și aspectul danturii pacientului. Acest exemplu arată cum tehnologia stomatologică modernă poate transforma viețile pacienților, readucându-le nu doar sănătatea orală, ci și încrederea în sine.