Refacere complexă a danturii

Pacient cu retrognație mandibulară tratat cu monobloc
iunie 21, 2021
Tratament ortodontic
iulie 28, 2021
Tratament ortodontic
iulie 28, 2021
Pacient cu retrognație mandibulară tratat cu monobloc
iunie 21, 2021

Refacere complexă a danturii

  Refacerea complexa a unei danturi afectate prin uzură accentuată- etapa 1 de diagnostic și lucrări provizorii

  În momentul prezentării sale în cabinetul stomatologic, pacientul avea de înfruntat o uzură pronunțată a tuturor dinților, iar dantura sa prezenta multiple colorații maronii, semnificând o deteriorare avansată. Evaluarea inițială a dezvăluit că această uzură semnificativă era rezultatul unui proces continuu, iar pentru a restabili sănătatea dentiției, o abordare complexă a fost necesară.
  Dinții provizorii

  Situația inițială

  Planul de tratament propus a implicat o intervenție comprehensivă pentru refacerea danturii. Dinții existenți cu uzura accentuată urmau să fie protejați prin acoperirea lor cu coroane dentare. Aceste coroane nu doar că ar oferi o barieră de protecție împotriva continuării uzurii, dar și-ar îmbunătăți și aspectul estetic, transformând dantura într-un zâmbet sănătos și luminos.

  Pentru a aborda și dinții lipsă, care erau o problemă majoră în acest caz, s-a planificat utilizarea de implanturi dentare și punți dentare. Cu toate acestea, calitatea osului existent reprezenta o provocare în cazul inserării de implanturi dentare. În aceasta situație, am considerat punțile dentare ca o soluție viabilă. Prin utilizarea punților dentare, spațiile edentate au putut fi completate, asigurând funcționalitatea și estetica danturii.

  Dinți provizorii

  Modelul de studiu cu situația inițială și modelul wax up diagnostic.

  Intervenția complexă a constat în etape multiple, în care fiecare detaliu a fost luat în considerare pentru a obține un rezultat final remarcabil. După finalizarea procedurii, pacientul a experimentat o transformare notabilă. Dantura sa a fost reconstruită nu doar din punct de vedere funcțional, dar și din punct de vedere estetic. Zâmbetul său nou reflecta sănătatea și vitalitatea, iar procesul de uzură a fost oprit.

  În concluzie, acest caz subliniază importanța unei abordări personalizate în tratarea problemelor complexe ale dentiției. Prin utilizarea coroanelor dentare, implanturilor dentare și punților dentare, am reușit să oferim pacientului o soluție holistică, restaurând atât funcționalitatea, cât și aspectul sănătos al zâmbetului său.