Tratament ortodontic cu bracheturi autoligaturante Pitts

Tratment ortodontic pentru a alinia dinții înghesuiți
septembrie 1, 2023
Agenezia incisivilor laterali
octombrie 11, 2023
Agenezia incisivilor laterali
octombrie 11, 2023
Tratment ortodontic pentru a alinia dinții înghesuiți
septembrie 1, 2023

Tratament ortodontic cu bracheturi autoligaturante Pitts

Tratament ortodontic

cu bracheturi autoligaturante Pitts

Sistemul autoligaturant Pitts, dezvoltat inițial de către doctorul Thomas Pitts din Statele Unite, este pionier în ceea ce privește controlul 3D al mișcărilor dentare. Cu acest sistem, obținerea unui zâmbet perfect devine posibilă doar prin patru arcuri dentare, de la începutul tratamentului până la sfârșit. Acest lucru înseamnă că pacienții trebuie să aibă mai puține consultații la medicul ortodont, ceea ce conduce la un tratament ortodontic mai rapid și mai eficient.

Situația inițială

Situația intermediară

Situația finală

Tratamentul ortodontic cu bracheturi autoligaturante Pitts este o modalitate avansată și eficientă de a corecta problemele de aliniere dentară și de ocluzie. Această tehnică ortodontică inovatoare a devenit din ce în ce mai populară datorită multiplelor beneficii pe care le oferă.

Unul dintre principalele avantaje ale bracheturilor autoligaturante Pitts este faptul că acestea nu necesită legături elastice pentru a menține arcurile în poziție. În loc de acest lucru, au un mecanism de blocare în interiorul brachetului, ceea ce reduce frecvența necesității ajustărilor lunare. Aceasta înseamnă că pacienții nu trebuie să se prezinte la cabinetul stomatologic la fel de des, ceea ce face tratamentul mai comod.

De asemenea, bracheturile autoligaturante Pitts pot contribui la reducerea disconfortului asociat cu ortodonția tradițională. Acestea aplică o presiune mai constantă și mai ușor de controlat asupra dinților, ceea ce minimizează senzația de durere. De asemenea, reduc riscul de ulcerații sau iritații ale obrajilor și buzelor, deoarece au profiluri mai mici și mai netede.

Eficiența tratamentului este, de asemenea, un aspect semnificativ. Bracheturile Pitts au fost concepute pentru a oferi rezultate rapide și precise. Ele pot trata o gamă largă de probleme ortodontice, de la dinți îngheșuiți și suprapuși la ocluzii incorecte. Acest lucru face ca această tehnologie să fie potrivită pentru o varietate de cazuri ortodontice.

În plus, bracheturile autoligaturante Pitts sunt concepute să ofere pacienților un aspect estetic mai bun în comparație cu bracheturile tradiționale. Ele sunt mai mici și mai puțin vizibile, ceea ce poate fi o opțiune atractivă pentru adolescenți și adulți care doresc să aibă un zâmbet frumos fără a-și afecta în mod semnificativ aspectul.