Tratament ortodontic urmat de fațete de compozit

Reabilitare complexă a arcadei maxilare cu ajutorul coroanelor ceramice
iunie 17, 2024
Reabilitare complexă a arcadei maxilare cu ajutorul coroanelor ceramice
iunie 17, 2024

Tratament ortodontic urmat de fațete de compozit

  Transformarea zâmbetului prin tratament ortodontic și fațete dentare

  Pacienta și-a dorit un zâmbet mai frumos, fiind deranjată de poziția inestetică a dinților frontali maxilari, care erau mult înclinați spre posterior. Curbura incizală a dinților frontali descria un arc invers față de poziția normală. Toate aceste modificări s-au realizat cu ajutorul unui aparat dentar fix.

  Am normalizat axele dinților pentru a obține o aliniere estetică și corectă. Prin tratamentul ortodontic, am corectat ocluzia și poziția incisivilor maxilari, rezultând un efect estetic superior. După finalizarea tratamentului ortodontic, am refăcut vechile obturații, ameliorând culoarea închisă a dinților printr-o procedură de albire dentară. Pentru a perfecționa forma dinților, am adăugat material compozit pe unii dintre ei, obținând astfel un aspect armonios și natural.

  Situația inițială:

  Ortodonția a permis obținerea unui zâmbet complet transformat, fără a fi necesară șlefuirea dinților naturali. Acest proces a asigurat nu doar o îmbunătățire estetică, ci și o soluție durabilă și conservatoare pentru pacienta noastră, care acum se bucură de un zâmbet frumos și încrezător.

  Situația finală:

  Evaluarea și tratamentul personalizat:

  Este important ca un dentist sau un ortodont să evalueze fiecare caz individual și să recomande cel mai potrivit plan de tratament în funcție de cauza și severitatea surâsului gingival. Cu abordarea corectă, pacienții pot obține un zâmbet mai armonios și mai estetic, reducând expunerea excesivă a gingiei și câștigând încredere în sine.

  Prin tratarea cauzelor specifice ale surâsului gingival și utilizarea metodelor avansate de tratament, pacienții pot depăși această problemă și pot zâmbi cu încredere, fără a se simți stânjeniți de aspectul gingiilor lor.