Ce tipuri de coroane se pot confecționa peste implantele dentare?
ianuarie 22, 2019
Tratamentul cu laser in stomatologie
aprilie 30, 2019
Ce tipuri de coroane se pot confecționa peste implantele dentare?
ianuarie 22, 2019
Tratamentul cu laser in stomatologie
aprilie 30, 2019

ALIGNERE = ortodonție invizibilă

ALIGNERE, CLEAR ALIGNERS, invisaligne=reprezintă o alternativă la bracheturi, o metodă de tratament ortodontic invizibil.

Acestea sunt gutiere făcute dintr-un material transparent, confortabil care au ca scop să deplaseze dinții pozitionați incorect. Purtând aceste gutiere, dinții se vor deplasa treptat și ușor spre direcția corectă pentru a-i alinia. Astfel obțineți zâmbetul pe care îl doriți și nimeni nu va observa. Nu există bracheturi și nici arcuri care trebuie strânse. Doar mai multe gutiere care se schimbă la 2-3 săptămâni.

Alignerele sunt create prin scanarea unor amprente de precizie a dinților.

Etapele tratamentului cu alignere:

  1. Se ia o amprentă de precizie a dinților.
  2. În laboratorul dentar aceste amprente sunt transformate în modele care se scanează.
  3. Un software performant prelucreaza datele obținute și creează modele virtuale cu mișcările care se vor produce pentru rezolvarea problemei ortodontice. Apoi se printează modelele generate de calculator.
  4. Pe aceste modele sunt realizate gutierele care au o anumită ordine de purtare, sunt numerotate și vor deplasa progresiv dinții. În funcție de problemele fiecărui pacient, numărul gutierelor variază.

Ele trebuie purtate tot timpul, se scot doar pentru a mânca și a spăla dinții. Fiecare gutieră se poartă 2-3 săptămâni, după care se trece la următoarea, până la ultima, care se va purta și ca mijloc de contenție, noaptea pentru o perioadă de timp.

Acest tip de ortodonție este potrivită pentru a rezolva problemele ortodontice ușoare, mici înghesuiri dentare, rotații ale dinților, închiderea spațiului dintre dinți (strungă), înaintea unor tratamente protetice pentru a îmbunătăți poziția unor dinți, a creea spațiu pentru lucrările dentare.

Caz 1

Aspect dantură înainte de tratament

Aspect dantură după de tratament

Caz 2

Aspect dantură înainte de tratament

Aspect dantură după de tratament