Ce tipuri de coroane se pot confecționa peste implantele dentare?

De ce apar petele albe pe dinți?
ianuarie 14, 2019
ALIGNERE = ortodonție invizibilă
martie 9, 2019
De ce apar petele albe pe dinți?
ianuarie 14, 2019
ALIGNERE = ortodonție invizibilă
martie 9, 2019

Ce tipuri de coroane se pot confecționa peste implantele dentare?

După ce s-a inserat în os un implant, urmează faza protetică, în care se realizează coroana dentară. Această fază începe la 4-6 luni de la etapa chirurgicală de inserare a implantului, timp în care acesta se fixează bine în os (osteointegrează).

Lucrările protetice pe implante trebuie să satisfacă cerințele estetice ale pacientului și necesitățile funcționale, să asigure o distribuție echilibrată a forțelor masticatorii și să prevină dezvoltarea de forțe traumatice care scad longevitatea implantului.

O lucrare dentară cu sprijin pe implant are 3 componente:

1. Implantul - care este introdus în os printr-o intervenție chirurgicală

2. Bontul protetic - este similar unui dinte șlefuit. Poate fi prefabricat (standard) sau personalizat (realizat individual pentru fiecare pacient în centre specializate de frezare)

3. Coroana dentară - realizată din ceramicăpe suport metalic sau de zirconiu

După modul cum se fixează coroana la bontul protetic lucrările sunt:

1. Lucrări fixate prin înșurubare - coroana și bontul formează un tot unitar care se fixează la implantul din os prin înșurubare. Orificiul rămas în coroană se acoperă cu material compozit de obturație. Când se dorește se poate deșuruba pentru a ajunge la implant.

2. Lucrări fixate prin cimentare - arată la fel ca și lucrările pe dinții naturali, se folosește un ciment care unește coroana de bontul protetic. De obicei se folosește un ciment temporar, special pentru implante, care permite descimentarea lucrării dacă se dorește acest lucru.( vezi ultimele 2 poze, implante cu bonturi)

3. Lucrări mobilizabile pe implante - sunt proteze mobile care se atașează pe implanturi cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare: capse, culise, etc. Crește stabilitatea și menținerea protezelor, confortul pacientului este mai bun.