Deficitul de creștere a mandibulei (retrognația mandibulară)
august 31, 2020
Cum să-ți ajuți copilașul să fie calm în timpul vizitelor stomatologice
iulie 24, 2022
Deficitul de creștere a mandibulei (retrognația mandibulară)
august 31, 2020
Cum să-ți ajuți copilașul să fie calm în timpul vizitelor stomatologice
iulie 24, 2022

Cum știm dacă ne spălăm corect pe dinți

Un dinte curat nu se cariază niciodată! Dar oare cum putem știi obiectiv dacă ne spălăm corect dinții?

Raspunsul ni-l dă o soluție simplă: revelatorul de placă. Acesta se găsește de cumpărat în magazine la articolele de igienă dentară și este sub formă de pastile care se dizolvă în gură ca și bomboanele sau sub formă de apă de gură.
După ce ne am spălăt dinții, cele 3 minute minim, folosim aceast revelator de placă 1 minut. Tot ce e murdărie pe dinți (placă bacteriană) se va colora în roșu, tot ce e curat rămăne alb.

Placa bacteriană este o peliculă incoloră, aderentă, formată din bacterii 🦠 şi resturi de mancare, care se acumulează în permanenţă pe dinţi. Cu ajutorul revelatorului de placă putem evidenția zone care necesita mai multă atenție atunci când ne spălăm pe dinți. Revelatorul de placă conține coloranți ce pigmentează bacteriile de pe suprafața dinților și a mucoaselor.
 
Rolul revelatorului de placă: 
  •  Revelatorul de placă bacteriană ghidează curățarea eficientă a dinților, în special în zonele unde nu suntem destul de eficienți;
  •  Este un ajutor al instrucțiunilor de spălare a dinților, cu mijloace potrivite pentru fiecare pacient: ața dentară, periuțe interdentare, periuța electrică sau manuală;
  •  Evidențierea plăcii facilitează această colectare de date, care sunt utile in tratamentul bolii parodontale.

 

Dr.Lavinia Deoanca medic specialist parodontologie