Cum să-ți ajuți copilașul să fie calm în timpul vizitelor stomatologice

Cum știm dacă ne spălăm corect pe dinți
July 17, 2022
Dinte natural sau implant?
December 30, 2022
Cum știm dacă ne spălăm corect pe dinți
July 17, 2022
Dinte natural sau implant?
December 30, 2022

Cum să-ți ajuți copilașul să fie calm în timpul vizitelor stomatologice

De cele mai multe ori, atunci când părinții sunt anxioși și temători, copiii simt și preiau și ei stările părinților. Încercați să aveți o atitudine cât mai calmă, iar micuțul pacient vă va urma!

Atunci când aceștia nu vă ascultă sfaturile despre igiena orală sau despre alimentație, nu folosiți vizita la stomatolog pe post de amenințare. Acesta va considera o pedeapsă faptul ca trebuie sa ne viziteze, ceea ce ne împiedică să construim o relație de încredere.

Un somn bun înainte de a veni la stomatolog îl va ajuta pe copil să fie mai relaxat, mai comunicativ și mai deschis. Pe lângă odihnă, este important ca micuțul să nu fie flămând când vine la noi. Asigurați-vă că se bucură de o gustare sănătoasă înainte de a ne vizita!

Dacă considerați că ajută la bunăstarea copilașului, puteți aduce o jucărie preferată sau o păturică care să îl facă să se simtă cât mai confortabil.

Recompensează micuțul după fiecare ședință în care a fost cuminte și curajos! Astfel va simți că efortul și comportamentul lui vor fi apreciate.

Încercați să faceți din vizita stomatologică a copilului dumneavoastră o experiență pozitivă! Datorită tehnicilor moderne de tratament putem realiza manopere cât mai puțin dureroase și lipsite de stres, așa că haideți să facem echipă părinți-medici stomatologi și să ajutăm noile generații să vină cu drag la noi!

 

dr. Alina Băruță