Coroana integral ceramice

Refacere completă a danturii
octombrie 24, 2017
Coroană ceramică
decembrie 3, 2017
Coroană ceramică
decembrie 3, 2017
Refacere completă a danturii
octombrie 24, 2017

Coroana integral ceramice

  Dinţi afectaţi de abrazie şi eroziune (Bruxism)

  Datorită eroziunii s-a pierdut din substanţa dentară şi dinţii şi-au modificat culoarea şi forma, devenind inestetici şi cu probleme funcţionale. S-a ales o modalitate minim invazivă de restaurare: fatete şi coroane ceramice cimentate adeziv.

  Situație inițială

  Bruxismul este reprezentat de încleştarea sau scraşnitul dinţilor pe perioada zilei sau a nopţii. După cum se poate observa şi din imaginile de mai jos, dinţii sunt tociţi şi prezintă fisuri pe o suprafaţă extinsă. Tipul acesta de afecţiune la nivelul dinţilor este adesea însoţit şi de dureri de cap, ale gâtului şi sau a maxilarului.

  Situație finală

  Nu s-a şlefuit nici un dinte, doar s-a luat o amprentă fidelă a dinţilor. La laborator s-au creat aceste foiţe subţiri de ceramică care reconstituie substanţa dentară pierdută. Grosimea lor e extrem de redusă, porneşte de la 0.1, 0.2 mm. S-au cimentat printr-o tehnică adezivă specială pe dinţi neşlefuiţii şi rezultatul este o dantură frumoasă şi rezistentă, resturarile ceramice devenind un tot unitar cu dinţii.

  Acest tip de coroana reprezinta o variantă conservativă şi minim invazivă de restaurare a dinţilor afectaţi de abrazie sau eroziune. Cimentate corect, printr-o tehnică adezivă specială, aceste coroane devin un tot unitar cu dintele şi sunt foarte rezistente în timp.