Tratament ortodontic

Înghesuire dentară
august 30, 2023
Tratment ortodontic pentru a alinia dinții înghesuiți
septembrie 1, 2023
Tratment ortodontic pentru a alinia dinții înghesuiți
septembrie 1, 2023
Înghesuire dentară
august 30, 2023

Tratament ortodontic

pentru un caz care a necesitat intervenții ortodontice complexe în vederea remedierii problemelor precum dinți îngheșuiți și ocluzie profundă și distalizată.

Pentru a aduce soluții eficiente și estetice, un tratament ortodontic a fost aplicat pentru a obține alinierea corectă a dinților și pentru a corecta poziția adâncă și în spate a acestora în arcada dentară.

În plus, pentru a completa acest demers și a accentua rezultatul estetic, a fost ales să se recurgă la procedura de gingivectomie, care a fost executată cu ajutorul tehnologiei laser. Aceasta a vizat îmbunătățirea conturului gingival, obținând astfel un aspect armonios și proporționat al gingiilor în relație cu dantura aliniată și corectată.

Situația inițială

Situația intermediară

Situația finală

Prin aplicarea acestor abordări medicale, pacientul a beneficiat nu doar de îmbunătățiri funcționale semnificative, ci și de un rezultat estetic în acord cu standardele contemporane. Cu o dantură aliniată corespunzător și ocluzie corectată, asociate cu un contur gingival optimizat, pacientul și-a îmbunătățit atât sănătatea orală, cât și aspectul fizic. Acest caz subliniază potențialul tratamentelor ortodontice și a tehnicilor laser în cadrul stomatologiei moderne, unde se urmărește nu doar sănătatea orală, ci și frumusețea și armonia estetică.