Înghesuire dentară

Coroane integral ceramice
august 25, 2023
Tratament ortodontic
august 30, 2023
Tratament ortodontic
august 30, 2023
Coroane integral ceramice
august 25, 2023

Înghesuire dentară

  Îngiesuiri dentară tratată cu aparat ortodontic fix cu bracheturi autoligatirante Pitts

  Pacienta s-a prezentat la cabinet cu dinții îngesuiți și arcade dentare înguste, ceea ce însemna că dinții săi nu erau aranjați în mod corespunzător și nu putea arăta toți dinții în timpul zâmbetului. Acest lucru o putea face să se simtă puțin nesigură când zâmbea.

  Soluția adoptată a vizat remedierea acestor aspecte prin extinderea dimensionară a arcadei dentare. Scopul a constat în configurarea unui zâmbet mai amplu, care să permită vizibilitatea deplină a dinților laterali, inclusiv până la nivelul molarilor.

  Situația inițială

  Înghesuire dentară, arcade înguste cu vizibilitate scazută a dinților laterali în zâmbet.

  Situația intermediară

  Am decis să lărgim arcadele dentare. Prin această intervenție, au creat un zâmbet mai larg și au făcut posibilă vizibilitatea tuturor dinților laterali până la molari. Putem numi acest tip de zâmbet "zâmbetul cu 12 dinți", marca sistemului Pitts 21.

  Situația finală

  Prin această intervenție, nu doar că s-a obținut alinierea corectă a dinților, dar s-a creat și o schimbare semnificativă în percepția estetică. Pacienta acum poate afișa o expresie zâmbitoare care reflectă încrederea în sine și o dantură armonioasă. Este notabil cum abordările ortodontice avansate pot influența în mod substanțial atât aspectul fizic, cât și percepția subiectivă a individului asupra propriei sale imagini.