Tulburări de creștere si dezvoltare dento-maxilare
noiembrie 24, 2017
Tulburări de creștere si dezvoltare dento-maxilare
noiembrie 24, 2017

Pretul dinților din porțelan

Dinții din porțelan
(denumiţi ştiințific coroane din ceramică)
au prețuri variate, care depind de mai mulți factori:

  1. Tipul substratului pe care se aplică porțelanul. Acesta poate fi metal, zirconiu sau porțelan. Coroanele integral ceramice (dinți în totalitate din porțelan) sau coroanele ceramice pe suport de zirconiu (dinții din zirconiu şi ceramică) sunt mai scumpe decât cele pe suport de metal din cauza tehnicii complexe de realizare cu ajutorul unor sisteme computerizate Cad/Cam ce necesită aparatură sofisticată și materiale scumpe.
  2. Calitatea ceramicii folosite, a cărei preț diferă în funcție de firma producătoare şi performanțele estetice, de duritate şi rezistență.
  3. Gradul de calificare a echipei doctor - tehnician. Experiența, pregătirea şi măiestria celor implicați în realizarea coroanei se reflectă în prețul final. Gradul de adaptare a coroanei pe dinte, refacerea corecta a formei şi a ocluziei (muşcătura) sunt importante pentru longevitatea lucrării.
  4. Trebuie să se țină seama la necesitatea unor tratamente inițiale (tratamentul cariilor, a gingivitelor, tratamente de canal), prețurile acestor manopere se adaugă costului lucrării dentare.

Dacă se realizează punți dentare, prețul final se calculează prin înmulțirea numărului de elemente cu costul unei coroane de tipul folosit.

Nu este o idee bună să alegeți tipul dinților în funcție de preț. Trebuie să țineți cont că nu vă schimbați dantura în fiecare zi. Materialele mai noi au o tehnologie de realizare performantă care se reflectă într-o durată de viață mai lungă a lucrărilor dentare, estetică superioară.
Materialele mai scumpe reprezintă o investiție în calitate pe termen lung.